Onneksi olkoon! Olet valinnut hienon, haastavan ja innostavan tehtävän osaksi musiikkidiplomiasi! Tässä muistilista tärkeimmistä asioista, jotka kannattaa huomioida konserttia järjestäessä:

  1. Ole ajoissa liikkeellä. Konsertteja pidetään eniten viimeisenä opiskeluvuonna, mutta konsertin voi järjestää aikaisemminkin.
  2. Suunnittele kokonaisuus, jossa taitosi pääsevät mahdollisimman monipuolisesti esille. Ole valinnoissasi rohkea – tee itsesi näköinen konsertti! Kesto noin 20 – 30 minuuttia. Mieti myös tilan tunnelma: valaistus, verhot ym. Konsertin juonto kannattaa myös miettiä etukäteen: juonnatko itse vai pyydätkö ystäväsi juontajaksi.
  3. Varaa harjoitteluun riittävästi aikaa. Lukion musiikin luokissa voi harjoitella opetuksesta vapaalla kiertotunnilla tai muuna sovittuna ajankohtana.
  4. Konsertin ajankohta kannattaa varata ajoissa. Auditoriossa on paljon toimintaa.
  5. Huolehdithan, että sinulla on miksaaja, valomies, konsertin äänittäjä, valokuvaaja ja roudarit. Sovi koulun kamojen roudaamisesta minun kanssani.
  6. Kirjoita ohjelma ja ota siitä kopiot lautakunnalle (2kpl), kaikille konsertin esiintyjille, miksaajalle, valomiehille, äänittäjille ja valokuvaajille
  7. Älä epäröi kysyä, mietitpä mitä vaan. Lisätietoa saat musiikinopettajilta!
  8. Tietoja aikaisemmista musiikkidiplomikonserteista löydät musiikin nettisivuilta.

Onnea ja menestystä!

Linkkejä: