Taiteilijavieraana Eva Alkula

 

p1230922

Suomi 100v – juhlavuoden ensimmäinen taiteilijavieras, muusikko Eva Alkula, on kansainvälisesti tunnettu kanteleensoittaja, joka on erikoistunut myös kanteleen japanilaiseen sukusoittimeen kotoon. Eva on löytänyt japanilaisesta perinteestä ja kulttuurista uuden tavan keskittyä, soittaa, säveltää ja tulkita musiikkia.

Evan vierailu musiikin tunnilla 10.1.2017  avasi korviamme kuulemaan ja ymmärtämään miten monipuolinen soitin kantele on. Kantele taipuu soittimena niin perinnemusiikkiin, klassisiin nykysävellyksiin  kuin vaikkapa päivän hitteihin. Tutustuimme rikkaaseen soundimaailmaan, mikä ruokki mielikuvitusta, ja varmasti innostaa opiskelijoita uudenlaisiin kokeiluihin myös omissa sävellyksissä. Myös kanteleen ja koton yhdistelmä herätti suurta mielenkiintoa ja ihastusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *