Taiteilijavieraat keväällä 2016

Taiteilijatapaaminen auditoriossa 9.3.2016, Soila Sariola

etn_who_016_soilasariola_cov_pic_001_dsc0014_prs_0

Soila Sariola luennoi koulullamme maaliskuussa Suomalaisen musiikin viikolla. Hän kertoi urastaan musiikin parissa mukaansatempaavasti ja kuulijat saivat paljon ajattelemisen aihetta. Soilan tärkein viesti kuulijoille oli, että on tärkeää pitää sydän mukana kaikessa tekemisessä, luottaa intuitioon sekä tuntea!

Soila laulaa mm. Lauluyhtye Rajattomassa sekä tämän lisäksi hän tekee taiteellista tohtorintutkintoa aiheenaan Äänen ja mielen monet polut.

Taiteilijavierailija Maija Ruuskanen 8.1.2016

Maija Ruuskanen

Maija Ruuskanen on rohkea musiikin ammattilainen, jolle on tärkeää tekemisen riemu ja eteenpäin katsominen. Hän luennoi koulullamme tammikuussa 2016. Luennon tärkeä viesti kuulijoille oli se, että olipa jokaisen mielenkiinnon kohde opiskeluissa, töissä tai elämässä yleensäkin mikä tahansa, tulee siihen panostaa täysillä ja tehdä asiat hyvin. Monipuolisuus on valttia myös Maijan projekteissa eikä hän ole alun perin halunnut tehdä vain yksipuolisia musiikkiprojekteja. Inspiroivan ja kiinnostavan luennon jälkeen moni opiskelijoista sanoikin, että Maijan luento ja hänen iloinen persoonansa sai miettimään myös omaa mahdollista uraa musiikin parissa.

Kansanmusiikkiprojekti musiikkilinjalaisille

Tammikuussa 2016 musiikkilinjalaiset osallistuivat kansanmusiikkiprojektiin. Lotta Hagforsin ja Helmi Camuksen vetämä workshop tarjosi opiskelijoille mahdollisuuden tutustua suomalaiseen kansanmusiikkiin soittaen, laulaen ja säveltäen.

Lotta Hagfors

Lotta Hagfors on laulaja ja kansanmuusikko. Hän on opiskellut Sibelius-Akatemian kansanmusiikkiosastolla laulamista, säveltämistä, improvisointia sekä rytmisoitinten soittoa. Suomalaisen perinteisen kansanmusiikin että nykymusiikin lisäksi hänen mielenkiintonsa kohdistuu kansanlauluun sen kaikkine muotoineen ympäri maailman unohtamatta lauluimprovisaatiota.

Helmi Camus

Helmi Camus toimii monipuolisesti muusikkona esiintyen, säveltäen ja sovittaen sekä opettaen. Piano, harmooni ja cembalo kumppaneinaan hän on tutkinut eri maiden musiikkikulttuureja ja luonut uudenlaisia soittotyylejä. Helmin muita instrumentteja ovat kontrabasso ja ihmisääni, joita hän yhdistelee myös omassa sooloprojektissaan.